Hoogstraatsebaan in Rijkevorsel (N14) krijgt nieuw wegdek van 9 tot 11 april

donderdag 29/03/2018 15:02

Vanaf 9 april start AWV met werken op de Hoogstraatsebaan in Rijkevorsel. Het wegdek van aan het kruispunt met Heikant-Oost (kruispunt niet inbegrepen) tot aan de Oostmalsesteenweg nr. 318 wordt vernieuwd. De werken zullen ongeveer 3 dagen duren en tijdens die periode wordt de zone afgesloten voor doorgaand verkeer.

Meer rijcomfort
Het wegdek in deze zone van de Hoogstraatsebaan ligt er slecht bij. Om de veiligheid en het comfort van de weggebruikers te garanderen, wordt het oude wegdek afgefreesd en wordt er een nieuwe asfaltlaag aangelegd.


Aanpak van de werken

De werken worden uitgevoerd in één fase. AWV start ter hoogte van de Oostmalsesteenweg nr. 318 en werkt in de richting van Heikant-Oost (van  noord naar zuid). De eerste dag wordt het volledige wegdek afgefreesd. De volgende twee dagen brengen ze de nieuwe asfaltlaag en aansluitend de markeringen aan.

Hinder en omleidingen
Tijdens de werken is de weg afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de N153, de N115 en de N131. De Lijn (lijn 401) zal tijdens de werken via Vlimmeren rijden. Fietsers en voetgangers kunnen steeds langs de werfzone passeren.

Bereikbaarheid in en rond de werfzone
Bewoners en ondernemers in de werfzone zijn maximaal 2 dagen niet bereikbaar met de auto of de vrachtwagen. De eerste dag, wanneer het wegdek gefreesd wordt kan je je woning of bedrijf nog bereiken over het gefreesde oppervlak in de werfzone. De eerste dag is het ook toegestaan om na de werkuren te laden en lossen in de werfzone. Vanaf de start van de asfalteringswerken mogen er geen voertuigen meer in de werfzone om het nieuw aangelegde wegdek (en jouw voertuig) niet te beschadigen. De hinder hier duurt maximum twee dagen. Bewoners in de zijstraten van de werfzone kunnen hun woning bereiken via Looi en de Looiweg.

Weersgevoelig
Opgelet: asfaltwerken zijn steeds weersgevoelig. Bij felle regen kunnen ze niet uitgevoerd worden. In dat geval kan de huidige planning nog gewijzigd worden. AWV en de aannemer doen er alles aan om de hinder van de werken zo kort en zo klein mogelijk te houden. 


Download hier het omleidingsplan N14 Rijkevorsel
Terug naar het overzichtGemeente Malle
Antwerpsesteenweg 246
2390 Malle
tel: 03-310.05.11
fax: 03-311.71.70
info@malle.be